Tuto omáčku můžete připravit z libovolných jater, nejlepší a nejjemnější bude omáčka z drůbežích.
Hodnocení
3.1
/ 5 (976x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
15x
Ingredience
Ostatní
Slanina30 g
ČesnekNaN -
SůlNaN -
MajoránkaNaN -
Cibule1 ks
KmínNaN -
SádloNaN -
VodaNaN -
Hladká mouka NaN -
Játra200 g
Mletý pepř
Postup přípravy
Na kostičky nakrájenou slaninu rozškvaříme a osmahneme na ni nadrobno nakrájenou cibuli. Vmícháme naškrábaná nebo umletá játra a za stálého míchání je opečeme. Mírně podlijeme a podusíme. Ze sádla a mouky připravíme zlatavou jíšku, rozředíme ji vývarem nebo vodou, přilijeme k podušeným játrům a vaříme asi 20 minut. Nakonec omáčku osolíme a okořeníme. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
také dělám z mletých jater,ale ze slaniny,cibule,tuku podle chuti nejdřív jíšku,vývar a teprve pak mletá játra,dobrá je i z hovězích
jaa (tecka) sirael
mňamka
Právě dovareno, pridana lžíce másla a lžíce a půl plnotučné hořčice.
Verunka
Uvařila
Jatýrka jsem uvařila podle tohoto receptu až na to, že jsem tam dala navíc hovězí vývar a slaninu sem tam nedávala a právě ted je jím a jsou výborný nemají chybu. Vylízala bych i talíř :D Jsem začáteční, mladá kuchařka ....Třeba to bude tim vývarem protože takhle dobrá játrová omáčka se mi ještě nepovedla a nejlepší příloha je podle mě rýže :-))
Mirek
Komentář k receptu Játrová omáčka
Játrovou mám rád, dělám ji podobně, ale na závěr do ní vmíchám kousek másla, které zjemní chuť.
Mikisek
Tak jsem ji dodělala a super, mám z ní radost a zbytek to snad taky ocení :-)