Játrová kolínka se smetanou

Drůbeží játra se žampiony smíchané s těstovinami a smetanou. Recept na dobrý a sytý hlavní chod.


5.010x
60 min
3×

Postup přípravy

Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Pórek očistíme a nakrájíme na kroužky. Játra omyjeme a nakrájíme na kousky.

Na slanině zpěníme pórek, přidáme nakrájená játra a orestujeme. Potom přidáme žampiony, opepříme a dusíme doměkka. Podle potřeby podlijeme vodou. Až játra změknou, osolíme, poprášíme strouhaným muškátovým oříškem, podle chuti opepříme a zakápneme sójovou omáčkou.

Kolínka uvaříme podle návodu na balení a promícháme s olejem. Játra se žampiony smícháme s uvařenými těstovinami, zalijeme mírně osolenou smetanou a prohřejeme. Já používám na dochucení domácí vegetu bez éček.

Játrová kolínka se smetanou podáváme posypané strouhaným sýrem a posekanou pažitkou. K játrovým kolínkům se hodí salát z červené řepy.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játrová kolínka se smetanou

Zpět na recept