Játra se slaninou na tymiánu

Syté a výživné jídlo, ve kterém výraznou chuť jater a slaniny zjemňuje jablko a tymián.


2.9920x
45 min

Ingredience

- -česnek
- -sůl
- -máslo
- -petrželka
450 gbrambory
1 kscibule
1 ksjablko
- -tymián
- -pepř mletý
- -paprika mletá
- -olej olivový
4 plátkyjátra drůbeží
80 gslanina anglická
400 grajčata sterilovaná
- -omáčka worcesterská

Postup přípravy

Brambory na 10 minut povaříme, potom slijeme a rozpůlíme. Na veliké pánvi rozpálíme tuk a brambory na něm opečeme dozlatova a přeložíme na talíř. Plátky jater po obou stranách osolíme a okořeníme troškou pepře a papriky. Na pánvi rozpálíme máslo a játra na něm po obou stranách opečeme dohněda. Poté je vyjmeme a uložíme na teplé místo. Na pánvi opečeme slaninu dozlatova, přidáme česnek a cibuli. Potom přidáme jablko a 2 minuty ho osmahneme. Přidáme rajčata, tymián a worcesterskou omáčku. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 5 minut. Do omáčky přidáme brambory a navrch položíme plátky jater, zakryjeme a necháme prohřát. Dochutíme pepřem, posypeme petrželkou a podáváme s chlebem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játra se slaninou na tymiánu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena