Játra se slaninou na tymiánu

Syté a výživné jídlo, ve kterém výraznou chuť jater a slaniny zjemňuje jablko a tymián.


2.9920x
45 min

Postup přípravy

Brambory na 10 minut povaříme, potom slijeme a rozpůlíme. Na veliké pánvi rozpálíme tuk a brambory na něm opečeme dozlatova a přeložíme na talíř. Plátky jater po obou stranách osolíme a okořeníme troškou pepře a papriky. Na pánvi rozpálíme máslo a játra na něm po obou stranách opečeme dohněda. Poté je vyjmeme a uložíme na teplé místo. Na pánvi opečeme slaninu dozlatova, přidáme česnek a cibuli. Potom přidáme jablko a 2 minuty ho osmahneme. Přidáme rajčata, tymián a worcesterskou omáčku. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 5 minut. Do omáčky přidáme brambory a navrch položíme plátky jater, zakryjeme a necháme prohřát. Dochutíme pepřem, posypeme petrželkou a podáváme s chlebem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játra se slaninou na tymiánu

Zpět na recept