Játra s houbami

Chuťově vynikající recept.


4.618x
45 min

Ingredience

60 gslanina
olej
sůl
1 lžícemáslo
1 lžičkamouka
1 dlmadeira
1 lmasový vývar
400 gvepřová játra
200 gčerstvé houby
mletý černý pepř

Postup přípravy

Játra odblaníme a podle potřeby očistíme. Houby očistíme, nakrájíme najemno a podusíme je ve vlastní šťávě. Tu vydusíme.

Játra dáme do hrnce, obložíme plátky slaniny a proužky hub. Rychle vše opečeme na oleji. Šťávu zaprášíme moukou. Přidáme dušené houby, zalijeme vývarem a vínem. Játra s houbami podusíme doměkka, osolíme, opepříme a zjemníme máslem.

Játra s houbami nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Podáváme je rýží či brambory.
user-icon

autor Ludvo


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játra s houbami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena