Játra s brokolicí

Vepřová játra s brokolicí ve vaječné kapse se zeleninou - vynikající oběd i pro náročné!


3.712x
60 min

Postup přípravy

Vepřová játra dobře očistíme a omyjeme vlažnou vodou. Nakrájíme je na kousky - kratší proužky a orestujeme je na lžíci olivového oleje.

K játrům přidáme brokolici rozdělenou na menší růžičky, opepříme, mírně osolíme a promícháme. Přidáme worcesterovou omáčku, krátce prohřejeme.

Na lžičce oleje připravíme vaječné omelety. Sběračkou vlijeme připravená rozmíchaná a osolená vejce s moukou a mlékem na rozehřátý olej. Přisypeme hrstku mražené zeleniny a necháme omelety osmažit (do zahnědnutí okrajů), pak je otočíme a po chvilce vyndáme. Takto postupně připravíme čtyři porce.

Omelety na talířích plníme do poloviny játry s brokolicí a druhou půlkou přiklopíme.

Vhodnou přílohou je bramborová kaše, kterou sypeme čerstvou nebo sušenou petrželkou. Pokrm lze doplnit i rajčaty nebo jinou čerstvou zeleninou.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játra s brokolicí

Zpět na recept