Játra na víně s bramboráčky

Nevšední pojetí úpravy jater na domácím víně v kombinaci s oblíbenými barevnými bramboráčky pro každou příležitost a mlsný jazýček.


5.03x
60 min
1×

Postup přípravy

Začneme s přípravou bramborákového těsta


Brambory oloupeme a nastrouháme. Vodu z brambor nesléváme. Do nastrouhané směsi přidáme ostatní ingredience (sůl, paprika, bazalka, majoránka, hladká mouka, vejce, strouhanka) a důkladně mícháním propojíme. Směs roztíráme na tenké plátky a osmažíme dozlatova.

Příprava jater


Na pánvi na oleji společně osmažíme směs cibulky a kari. takto obarvenou cibulku pak sesypeme bokem do mističky.

Na pánev nalijeme domácí rybízové víno (lze použít i Sangrii s rybízovou marmeládou kvůli karamelizaci či jiné víno) a přivedeme jej k varu.

Játra rozkrájíme na malé kousky, osolíme a přidáme na pánev k vroucímu vínu společně s cibulkou a pokrájenou mátou. Celou játrovou směs podusíme a následně podáváme společně s bramboráčky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játra na víně s bramboráčky

Zpět na recept