Játra na tyrolský způsob

Nevšední, ale přesto velmi chutná kombinace jater a zakysané smetany.


3.810x
30 min

Ingredience

1 kscibule
40 gšpek
0.2 lbílé víno
1 kelímekkysaná smetana
200 gvepřová játra
1-2 kssladkokyselá okurka

podle chuti

sůl

podle potřeby

máslo na smažení
hladká mouka

Postup přípravy

Vepřová játra nakrájíme na kousky. Stejně tak špek. Zeleninu nakrájíme nadrobno. Jemně nakrájenou cibulku opečeme na másle, přidáme špek a hladkou moukou lehce posypaná játra. Orestujeme za stálého míchání asi 5 minut. Okořeníme pepřem, přidáme 1 - 2 sladkokyselé okurky a podlijeme 1/8 l bílého vína. Po chvilce přidáme zakysanou smetanu, dosolíme a necháme zlehka provařit. Hotová játra na tyrolský způsob posypeme čerstvou petrželkou a podáváme s pečivem.
user-icon

autor anculinkah

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Játra na tyrolský způsob

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena