Játra na slanině se smetanovou šťávou. Použít můžete libovolná játra - hovězí, vepřová nebo drůbeží. Záleží, která máte rádi
Hodnocení
3.5
/ 5 (151x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
7x
Ingredience
Ostatní
Slanina150 g
Smetana100 ml
Játra600 g
Mletá sladká paprika1 lžička
Podle chuti
Sůl
Cibule1-2 ks
Mletý černý pepř
Voda nebo vývar100 ml
Postup přípravy
Játra očistíme a nakrájíme je na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.
Rozehřejeme si pánev a vyškvaříme na ní slaninu. Vsypeme cibuli a necháme zesklovatět. Pak přidáme játra a prudce je osmahneme, aby se zatáhla. Když se játra zatáhnou, zaprášíme je paprikou, velmi krátce osmahneme a polijeme je horkou vodou nebo vývarem. Játra přiklopíme a dusíme je doměkka.
Před dokončením přidáme do omáčky smetanu podle chuti. Může být i zakysaná. Játra na slanině už jen prohřejeme a osolíme. Nevaříme.
Játra na slanině speciál můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Konečně recept, kde nikdo nikoho nenutí zahušťovat moukou, nebo nenabádá k jiným zlovolnostem. Smetana to zahustí dost. Dá se to jíst i s bramborem, ale lepší jsou těstoviny. Rychlé, chutné, levné a nenáročné na nádobí. To se mi líbí. Děkuji.
vlasta matheislova
jatra na slanine special
tak jsem se dnes nudila a prohlížela kuchařku a tu me napadlo uvarit rychle a levne . no a co odnesla to jatra tak zvane na slanine special jsou vyborny a rychly. za tento recept kuchařce dekuji vlasta z kuksu