Játra na pórku

Směs jater, pórku a hrášku - taková "skoro čína".


4.511x
30 min
1×

Postup přípravy

Játra omyjeme, případně odblaníme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Na oleji zesklovatíme cibulku a přidáme játra, která zprudka, jen opepřená, opečeme. Přidáme na kroužky nakrájený pórek a kari koření, mírně podlijeme a dusíme skoro doměkka. Pár minut před doděláním přidáme plechovku sterilovaného hrášku.

Játra na pórku podáváme s dušenou rýží. Osolit můžeme buď při dušení, ale to pak trvá déle, nebo hotové jídlo až na talíři.

Podle chuti můžeme použít i další koření jako na čínu, ale nejvíce se mi u rodiny osvědčila tato okleštěná verze.
user-icon

autor Smudlina1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játra na pórku

Zpět na recept