Játra na pórku

Směs jater, pórku a hrášku - taková "skoro čína".


4.511x
30 min
1×

Postup přípravy

Játra omyjeme, případně odblaníme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji zesklovatíme cibulku a přidáme játra, která zprudka, jen opepřená, opečeme. Přidáme na kroužky nakrájený pórek a kari koření, mírně podlijeme a dusíme skoro doměkka. Pár minut před doděláním přidáme plechovku sterilovaného hrášku. Játra na pórku podáváme s dušenou rýží. Osolit můžeme buď při dušení, ale to pak trvá déle, nebo hotové jídlo až na talíři. Podle chuti můžeme použít i další koření jako na čínu, ale nejvíce se mi u rodiny osvědčila tato okleštěná verze.
user-icon

autor Smudlina1

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Játra na pórku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena