Jarní vaječný svítek s pažitkou

Vyzkoušejte variaci na starodávný vaječný nákyp s čerstvou pažitkou. Recept je jednoduchý.


2.77x
30 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme do mísy, přidáme trochu soli, jemné ovesné vločky, smetanu a nahrubo nastrouhaný ementál. Vše důkladně prošleháme a necháme odstát. Jarní cibulky i s natí očistíme a nasekáme na velmi drobno. Pažitku také drobně nasekáme, podle chuti můžeme přidat i jiné bylinky.

V pánvi necháme rozehřát máslo a necháme na něm zapěnit prolisovaný česnek (2 - 3 stroužky) a vzápětí i připravené bylinky. Vše necháme jen krátce prohřát a zavonět a následně směs vmícháme do vaječné hmoty.

Ze vzniklé vaječné směsi pečeme na lívanečníku placičky (svítečky).

Jarní vaječné svítky s pažitkou rozdělíme na talíře a ještě teplé podáváme se smetanovým dipem či jinou omáčkou. Svítek lze podávat i studený nakrájený na nudličky a přidat ho do polévky nebo k zeleninovým salátům.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarní vaječný svítek s pažitkou

Zpět na recept