Jarní vaječný svítek s pažitkou

Vyzkoušejte variaci na starodávný vaječný nákyp s čerstvou pažitkou. Recept je jednoduchý.


2.77x
30 min

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
8 ksvejce
50 gmáslo
100 gementál
100 gkysaná smetana
3 ksjarní cibulka
100 gjemné ovesné vločky

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
čerstvá pažitka

Postup přípravy

Vejce rozklepneme do mísy, přidáme trochu soli, jemné ovesné vločky, smetanu a nahrubo nastrouhaný ementál. Vše důkladně prošleháme a necháme odstát. Jarní cibulky i s natí očistíme a nasekáme na velmi drobno. Pažitku také drobně nasekáme, podle chuti můžeme přidat i jiné bylinky.

V pánvi necháme rozehřát máslo a necháme na něm zapěnit prolisovaný česnek (2 - 3 stroužky) a vzápětí i připravené bylinky. Vše necháme jen krátce prohřát a zavonět a následně směs vmícháme do vaječné hmoty.

Ze vzniklé vaječné směsi pečeme na lívanečníku placičky (svítečky).

Jarní vaječné svítky s pažitkou rozdělíme na talíře a ještě teplé podáváme se smetanovým dipem či jinou omáčkou. Svítek lze podávat i studený nakrájený na nudličky a přidat ho do polévky nebo k zeleninovým salátům.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarní vaječný svítek s pažitkou

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena