Rychlé a výborné rizoto s tuňákem a jarní zeleninou.
směs | |
---|---|
150 g | tuňák v oleji |
1 ks | cibule |
2 lžíce | olej |
2 ks | mrkev |
1 hrst | hrášek |
1 hrst | mražená kukuřice |
3 hrnky | rýže |
na ozdobu | |
1 svazek | petrželka |
podle chuti | |
2 špetky | sůl |
1 špetka | mletý pepř |
Pootevřeme plechovku s tuňákem v oleji, obrátíme do misky a olej necháme řádně odkapat. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme tuňáka a necháme prohřát, občas promícháme. Přidáme směs jarní zeleniny - hrášek, mrkev na drobno, jarní cibulku nebo petrželku, sladkou kukuřici. Dobře promícháme. Rýži uvaříme libovolným způsobem, můžeme použít i rýžovar. Uvařenou rýži smícháme s připravenou směsí tuňáka a zeleniny, podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Jarní tuňákové rizoto můžeme ihned podávat.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
Recept na salát s tuňákem Vasco da Gama krok za krokem
Vyzkoušejte lahodný salát s křehkým tuňákem, který vás zanese do sluncem vyhřátého středomoří a rozvášní vaše chuťové buňky na maximum.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena