Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Studené oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo a vychladlé usekáme nebo nastrouháme nahrubo. Pórek a cibulku očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. Listy čekanky očistíme a natrháme na kousky. Majonézu smícháme s jogurtem, solí a pepřem. Podle chuti okyselíme citronovou šťávou. V míse promícháme nakrájené brambory, vejce, pórek, cibulku a čekanku. Směs zakapeme olivovým olejem, osolíme a ochutíme černým čerstvě mletým pepřem. Vše spojíme zálivkou z majonézy a jogurtu. Promícháme a necháme asi 20 minut rozležet. Jarní bramborový salát s křupavou čekankou podáváme na listech salátu s pečivem nebo i samostatně.
Inspirace na celý týden: Rychlé recepty z nových brambor, zeleniny a bylinek
Nové brambory jsou samy o sobě tak chutné, že si s nimi nemusíme dávat téměř žádnou práci. Stačí je uvařit nebo upéct ve slupce a servírovat s mlékem a kouskem másla. Ale i tak se může hodit pár receptů, které zpříjemní a oživí jarní jídelníček.

Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát
Chystáte se grilovat? Podívejte se, jak se připravuje salát z grilovaných cuket a jak se na grilu zapékají smetanové brambory. Je to opravdu jednoduché.

Autor:Jarka Petrová

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena