Bramborový salát s vejci, pórkem, cibulí a čekankou podáváme jako přílohu k masu nebo ke smažené rybě. Výborně chutná i samostatně na listech salátu.
4 ks | vejce |
250 ml | majonéza |
0.4 ks | pórek |
150 ml | bílý jogurt |
1 svazeček | jarní cibulka |
500 g | nové brambory |
0.5 ks | červená čekanka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
olivový olej | |
citronová šťáva | |
mletý černý pepř |
Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Studené oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo a vychladlé usekáme nebo nastrouháme nahrubo. Pórek a cibulku očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. Listy čekanky očistíme a natrháme na kousky. Majonézu smícháme s jogurtem, solí a pepřem. Podle chuti okyselíme citronovou šťávou. V míse promícháme nakrájené brambory, vejce, pórek, cibulku a čekanku. Směs zakapeme olivovým olejem, osolíme a ochutíme černým čerstvě mletým pepřem. Vše spojíme zálivkou z majonézy a jogurtu. Promícháme a necháme asi 20 minut rozležet. Jarní bramborový salát s křupavou čekankou podáváme na listech salátu s pečivem nebo i samostatně.
Inspirace na celý týden: Rychlé recepty z nových brambor, zeleniny a bylinek
Nové brambory jsou samy o sobě tak chutné, že si s nimi nemusíme dávat téměř žádnou práci. Stačí je uvařit nebo upéct ve slupce a servírovat s mlékem a kouskem másla. Ale i tak se může hodit pár receptů, které zpříjemní a oživí jarní jídelníček.
Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát
Chystáte se grilovat? Podívejte se, jak se připravuje salát z grilovaných cuket a jak se na grilu zapékají smetanové brambory. Je to opravdu jednoduché.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena