Lehký jarní salát se ředkvičkami, řeřichou, salátem a jarními výhonky zalitý smetanovou zálivkou.
1 lžíce | cukr |
sůl | |
1 kelímek | řeřicha |
8 ks | ředkvička |
200 ml | zakysaná smetana |
3 lžíce | citronová šťáva |
100 ml | smetana ke šlehání |
0.4 ks | salátová okurka |
1 lžíce | balzamikový ocet |
1 ks | hlavkový salát (menší) |
4 lžíce | výhonky (ředkvičky nebo mungo) |
Salát očistíme, listy opláchneme a natrháme je na sousta. Okurku oloupeme, ředkvičky omyjeme a očistíme a oboje nakrájíme na jemné plátky. Salát a okurku smícháme ve větší míse. Výhonky a řeřichu opláchneme a necháme okapat.
Zakysanou smetanu smícháme se smetanou ke šlehání, octem a citronovou šťávou. Dochutíme solí a cukrem. Zálivkou přelijeme salát v míse a zamícháme.
Salát servírujeme na talíře nebo do misek, a zdobíme plátky ředkviček, výhonky a řeřichou.
Foto:Profimedia.cz
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.