Jarní salát s kukuřicí

Výborný recept na směs zeleniny, kterou použijeme jako přílohu k hlavnímu jídlu. Salát chutná i samotně spolu s dipem.


3.012x
25 min

Postup přípravy

Sterilovanou kukuřici necháme okapat. Okurku omyjeme (můžeme i oloupat) a několik plátků odložíme stranou. Také pár ředkviček (včetně mladé natě) ve středu dáme stranou. Ředkvičky, okurku i oloupanou kedlubnu nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme nadrobno.

Na talíř dáme oprané salátové listy. Na ně potom klademe vždy po 1/4 připravenou zeleninu - ředkvičky, okurky, kedlubnu a kukuřici. Do středu umístíme plátky okurky a ředkvičky s natí.

Na dip smícháme kysanou smetanu, kečup nebo rajčatový protlak a sekanou pažitku. Dochutíme bylinkovou solí, pepřem, pár kapkami citronu a cukrem. K dipu můžeme přidat i jiné oblíbené bylinky. Dip podáváme samostatně v jiné misce.

Jarní salát s kukuřicí podáváme jako chutnou přílohu k různým pokrmům.
user-icon

autor Conny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarní salát s kukuřicí

Zpět na recept