Jarní roláda s kopřivami a mrkví

Recept na velmi chutný oběd nebo večeři.


4.25x
120 min
1×

Postup přípravy

Natrháme si asi 10 - 20 dkg kopřiv, které otrháme a listy spaříme a posekáme nahrubo (můžeme i natrhat). Nachystáme si 1 kg vepřového plecka a nakrájíme na plát asi 1,5 cm vysoký, potřeme hořčicí, na to dáme vaječinu usmaženou ze 3 vajec a poklademe kopřivami a nastrouhanou mrkví. Jarní roládu smotáme a orestujeme ze všech stran a za mírného podlévání pečeme doměkka asi 1,5 hodiny.

Maso si nakrájíme sami (jinak můžete požádat i řezníka), osolíme a začneme natírat - hořčice, vaječina, kopřivy, mrkev. Kopřivy si dochutíme solí a česnekem a špetkou muškátového oříšku. Mrkev dáme syrovou, vejce si usmažíme s 3 hlavičkami nakrájených žampionů.

Jarní roládu s kopřivami a mrkví podáváme s rýží a rajčatovým salátem.

Recept na rajčatový salát: Jarní cibulka, rajčata (místo cibulky může být i pažitka). Nálev (dresink): Olivový olej, pepř, sůl, ocet, cukr. Na rýži můžeme přidat kadeřavou petrželku na ozdobu.
user-icon

autor ronald


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarní roláda s kopřivami a mrkví

Zpět na recept