Vaření.czReceptyJarní přírodní plátek s mrkvovou rýží a brokolicí

Jarní přírodní plátek s mrkvovou rýží a brokolicí

Jednoduché, rychlé a chutné jídlo, které barvami lahodí oku a je skvělé pro odlehčenou jarní večeři.


0.00x
45 min

Ingredience

1 kgvepřová kýta

na potření

1 lžíceolej
1 lžícehořčice
1 špetkapepř

podle chuti

1 lžičkasůl

příloha

2 kscibule
0.5 lvoda
1 ksmrkev
2 hrnkyrýže
1 hlávkabrokolice
3 kshřebíček

Postup přípravy

Tenčí plátky vepřové kýty naklepeme, nasolíme, potřeme trochou hořčice a špetkou pepře, zprudka opečeme z obou stran a poté pomaleji dopékáme, můžeme použít i grilovací pánev. V kastrolu necháme na troše oleje zesklovatět plátky cibule, přidáme hřebíček a dva hrnky rýže. Vše dobře promícháme a trochu orestujeme. Osolíme, zalijeme vodou a přidáme větší nastrouhanou mrkev. Rýži s mrkví pak uvaříme obvyklým způsobem, cibule a hřebíček ji skvěle ochutí, mrkev dodá lepší chuť i barvu. Nakonec připravíme brokolici. Dobře ji omyjeme a rozdělíme na větší růžičky. Uvaříme do poloměkka v mírně osolené vodě s trochou olivového oleje a ihned podáváme. Brokolici můžeme připravit také na páře. Jarní přírodní plátek s mrkvovou rýží a brokolicí podáváme jako lehkou večeři.
user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jarní přírodní plátek s mrkvovou rýží a brokolicí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena