Jarní přírodní plátek s mrkvovou rýží a brokolicí

Jednoduché, rychlé a chutné jídlo, které barvami lahodí oku a je skvělé pro odlehčenou jarní večeři.


0.00x
45 min

Postup přípravy

Tenčí plátky vepřové kýty naklepeme, nasolíme, potřeme trochou hořčice a špetkou pepře, zprudka opečeme z obou stran a poté pomaleji dopékáme, můžeme použít i grilovací pánev.

V kastrolu necháme na troše oleje zesklovatět plátky cibule, přidáme hřebíček a dva hrnky rýže. Vše dobře promícháme a trochu orestujeme. Osolíme, zalijeme vodou a přidáme větší nastrouhanou mrkev. Rýži s mrkví pak uvaříme obvyklým způsobem, cibule a hřebíček ji skvěle ochutí, mrkev dodá lepší chuť i barvu.

Nakonec připravíme brokolici. Dobře ji omyjeme a rozdělíme na větší růžičky. Uvaříme do poloměkka v mírně osolené vodě s trochou olivového oleje a ihned podáváme. Brokolici můžeme připravit také na páře.

Jarní přírodní plátek s mrkvovou rýží a brokolicí podáváme jako lehkou večeři.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jarní přírodní plátek s mrkvovou rýží a brokolicí

Zpět na recept