Japonský fritovaný řízek

Tonkacu - japonský fritovaný vepřový plátek. Vhodný pokrm pro slavnostní večeře.


3.0482x
75 min

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme v papírové utěrce a naklepeme. Plátky osolíme a nakrájíme na kousky velké asi 2x3 cm. Každý plátek jednotlivě obalíme v trojobalu a nakonec oklepeme přebytečnou strouhanku.


Malé řízečky fritujeme v hnci na 170°C asi 7 minut. Až strouhanka získa zlatavou barvu, jsou hotové. Řízečky vyndáme a necháme okapat od oleje. Pak je rozložíme těsně vedle sebe na pekáč, přelijeme rozšlehaným vejcem a ve vyhřáté troubě 5 minut zapékáme.


Japonské fritované řízečky podáváme samozřejmě s rýží. Řízky naaranžujeme na talíř na listy salátu a posypeme je jemně nakrájenou cibulkou a pórkem. Nakonec zakapeme sojovou omáčkou. Rýži podáváme ve zvláštní misce.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Japonský fritovaný řízek

Zpět na recept