Jansenovo jídlo

Pro toho, kdo má rád netradiční úpravy ryb, nabízím speciální možnost zpracování uzené makrely. Jídlo není zrovna dietní, ale je chutné, jednoduché a dá se jíst i studené.


4.217x
60 min
2×

Postup přípravy

Uzenou makrelu důkladně vykostíme a maso rozdrobíme na drobné kousky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli dozlatova. Brambory oloupeme a nakrájíme na slabší hranolky. Do vymaštěného pekáče dáme vrstvu bramborových hranolků, které trochu osolíme a opepříme. Na vrstvu brambor dáme část osmažené cibule a vrstvu uzené makrely. Opět zakryjeme zbytkem cibule a položíme druhou vrstvu bramborových hranolků, které opět trochu osolíme a opepříme. Jansenovo jídlo vložíme do trouby a pečeme do okamžiku, kdy brambory na povrchu získají zlatavou barvu. Pak zalijeme šlehačkou a ještě krátce zapečeme v troubě.
user-icon

autor Puno

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jansenovo jídlo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena