2 lžičky | cukr | |
1 l | mléko | |
40 ks | jahody | |
šťáva z 1/2 citronu | ||
1 | vanilínový cukr | |
čokoládová rýže nebo hoblinky |
2. Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozdělíme na talířky (na 4 malé nebo 2 větší). Jahody rovnoměrně posypeme cukrem a vanilínovým cukrem.
3. Tvaroh rozdělíme na jahody (může být ještě vlažný). Na závěr ozdobíme šupinkami čokolády nebo cukrovou rýží.
TIP Zachycená syrovátka je velmi zdravá na pití – ať už samotná nebo smíchaná např. s ovocnými šťávami.
TIP 2: Místo citronem můžeme srazit mléko i přidáním lžíce octa – následný postup je stejný. Nebo můžete nechat mléko zkysnout v teple (to ale musíte počkat několik dnů a nesmíte zaměnit mléko zkyslé za mléko zhořklé! – pro tento způsob zkysnutí mléka je vhodnější mléko v sáčcích nebo v lahvi, méně vhodné mléko krabicové). Pro domácí tvaroh platí, že lépe chutná z plnotučného mléka, na přípravu ale hodnota tuku vliv nemá.
Recept od Dr.Oetker www.oetker.cz.</
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena