Jahodový sirup za studena

Výborný sirup bez tepelného zpracování. Recept je vhodný nejen na jahody, ale i na jiné ovoce například maliny, třešně, rybíz, meruňky apod.


4.210x
20 min
1×

Postup přípravy

Ovoce očistíme, dáme do větší plastové nádoby, zasypeme kyselinou citronovou, zalijeme vodou a necháme 24 - 48 hodin louhovat. Mírné zakvašení není na závadu.

Ovoce potom scedíme přes pláténko, ale nevyhazujeme. Do šťávy nasypeme 2 - 2,5 kg cukru a občas zamícháme, až se cukr zcela rozpustí. Můžeme přidat přípravek pomůcka ke konzervování, ale není to nutné, šťáva se nekazí.

S ovocem, které nám zbylo, stejným postupem celý proces ještě jednou opakujeme. Z tohoto množství získáme asi 8 litrů opravdu výborné šťávy.

Jahodový sirup za studena při konzumaci ředíme vodou asi 1:10.
user-icon

autor Vánička


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodový sirup za studena

Zpět na recept