Jahodový piškot s krémem

Moučník s nadýchaným krémem a kousky jahod.


3.810x
60 min

Ingredience

na ozdobu

cukr

těsto

3 ksvejce
1 lžíceprášek do pečiva
90 gcukr krystal
100 ghladká mouka

náplň

50 gcukr moučka
6 plátkůželatina
1 balíčekvanilkový cukr
2 kelímkysmetana ke šlehání
300 gčerstvé jahody
0.5 kgnízkotučný tvaroh

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme dotuha s polovinou množství cukru. Druhou polovinu vyšleháme se žloutky, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec spojíme s bílkovou směsí. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem a pomocí stěrky zarovnáme. Pečeme na 180 °C a po upečení sejmeme z papíru a necháme vychladnout.

Mezitím si namočíme plátky želatiny do vody. Tvaroh ušleháme s moučkovým cukrem, šlehačku ušleháme s vanilkovým. Želatinu vymačkáme a necháme rozpustit v kastrolku. Pak ji zašleháme do tvarohu a necháme vychladnout. Nakonec přimícháme smetanu a omyté a nakrájené jahody.

Těsto podélně rozřízneme. Spodní část potřeme krémem a přiklopíme druhým těstem. Necháme ztuhnout v chladu několik hodin.

Jahodový piškot s krémem před krájením poprášíme cukrem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodový piškot s krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká