Jahodový likér s medem

Recept na silně alkoholický likér z jahod. Příprava je nenáročná, výsledek skvělý.


1.01x

Postup přípravy

Na likér budeme potřebovat 5 kg zralých, pěkných a pevných jahod. Jahody omyjeme, zbavíme zelených částí a rozmačkáme. Vzniklou drť přelijeme do sklenice se širším hrdlem a přidáme 1,5 l 80% lihu a půl litru vody.

Směs na jahodový likér necháme stát 14 dní nejlépe někde v chladnu. Poté tekutinu slijeme přes filtrační sáček do většího hrnce.

K jahodové tekutině přidáme 2,5 kg medu a 2 litry převařené a vychladlé vody a zbylé 2 litry 80% lihu. Vše řádně promícháme. Jahodový likér s medem přelijeme do předem vysterilovaných lahví, zašpuntujeme a uložíme do chladné a temné místnosti.

Jahodový likér podáváme podle chuti a příležitosti.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodový likér s medem

Zpět na recept