Jahodový koláč s podmáslím

Rychlý a jednoduchý moučník.


3.173x
60 min
1×

Postup přípravy

Jahody očistíme, odstopkujeme, nakrájíme na plátky a prosladíme 50 g cukru, necháme je stát v misce. Místo jahod můžeme použít borůvky, rybíz, třešně nebo jiné ovoce.

Cukr utřeme s vajíčkem do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a prošleháme šlehačem. Vlijeme podmáslí a opět prošleháme. Nakonec přidáme olej a prošleháme.

Těsto nalijeme na plech, který jsme vyložili papírem na pečení.

Z jahod slijeme šťávu, která vznikla proslazením a zaprášíme je solamylem.

Jahody poklademe na těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 160°C asi na 15 minut.

Mezitím si připravíme drobenku - promícháme mouku s cukrem, přidáme vychlazené máslo pokrájené na kousky a rychle promísíme rukama.

Drobenkou posypeme koláč a pečeme dalších 20 - 25 minut.

Hotový koláč necháme vychladit a můžeme podávat.
user-icon

autor d.skalyova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodový koláč s podmáslím

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.