Vaření.czReceptyJahodový koláč s podmáslím

Jahodový koláč s podmáslím

Rychlý a jednoduchý moučník.


3.173x
60 min
1×

Ingredience

těsto

40 lolej
1 ksvejce
0.5 balíčkuprášek do pečiva
300 mlpodmáslí
180 gcukr krystal
200 ghrubá mouka

drobenka

100 gmáslo
250 gcukr krystal
250 ghrubá mouka

náplň

1-2 lžícesolamyl
400 gjahody
50 gcukr krystal

Postup přípravy

Jahody očistíme, odstopkujeme, nakrájíme na plátky a prosladíme 50 g cukru, necháme je stát v misce. Místo jahod můžeme použít borůvky, rybíz, třešně nebo jiné ovoce. Cukr utřeme s vajíčkem do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a prošleháme šlehačem. Vlijeme podmáslí a opět prošleháme. Nakonec přidáme olej a prošleháme. Těsto nalijeme na plech, který jsme vyložili papírem na pečení. Z jahod slijeme šťávu, která vznikla proslazením a zaprášíme je solamylem. Jahody poklademe na těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 160°C asi na 15 minut. Mezitím si připravíme drobenku - promícháme mouku s cukrem, přidáme vychlazené máslo pokrájené na kousky a rychle promísíme rukama. Drobenkou posypeme koláč a pečeme dalších 20 - 25 minut. Hotový koláč necháme vychladit a můžeme podávat.
user-icon

autor d.skalyova

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jahodový koláč s podmáslím

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena