Jahodový dort s čokoládovým krémem

Jednoduchý a rychlý recept na výborný jahodový dort s lahodným čokoládovým krémem.


5.06x
120 min

Postup přípravy

Jako první si připravíme těsto. Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu. Poté přišleháme olej se žloutky a potom lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem.

Těsto nalijeme do dortové formy a pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 150 °C. Když máme upečeno, tak necháme korpus chvíli vychladnout.

Mezitím si připravíme náplň. Smícháme cukr a ztužovač šlehačky s nahrubo nastrouhanou čokoládou. Vše nasypeme do téměř ušlehané šlehačky promíchané s tvarohem a došleháme.

Když je korpus vychladlý, tak ho v prostředku rozřízneme (nejlépe nití) a naplníme krémem. Poté vložíme na spodní díl korpusu na půlky nakrájené jahody. Vrchní díl korpusu přiložíme na spodní a poté celý jahodový dort potřeme zbytkem krému a na vrch dortu dáme jahody.

Jahodový dort s s čokoládovým krémem podáváme k různým svátečním příležitostem.
user-icon

autor Adel Ko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodový dort s čokoládovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká