Jahodový dezert s pudinkem

Vynikající dezert pro dospělé i pro děti, nenáročný na přípravu i suroviny.


4.816x
45 min

Postup přípravy

Suroviny na těsto rozmícháme nebo rozmixujeme v míse, nalijeme na plech menších rozměrů než je klasický velký. Plech by měl mít vyšší okraje, nemusíme jej vymazávat ani vysypávat. Dáme péct asi na 20 až 25 minut do předehřáté trouby na 200 °C.

Po vytažení z trouby poklademe moučník jahodami a trochu pokapeme jahodovou šťávou, aby zvláčněl.

Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Nevaříme si jej dříve, neboť by nám ztuhl. Nalijeme ještě horký pudink na moučník tak, aby byly jahody zakryté. Podle chuti můžeme posypat barevnou či čokoládovou rýží nebo jen grankem. Jahodový dezert s pudinkem dáme do ledničky a necháme ztuhnout, podáváme studený.

Dezert s pudinkem můžeme udělat klidně místo jahod s kompotovanými meruňkami nebo čerstvými banány, případně všechno ovoce dohromady.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodový dezert s pudinkem

Zpět na recept