Jahodovo-citronové cupcakes

Recept na výborné cupcakes spojující zajímavě chuť jahod a citronu.


5.01x

Ingredience

těsto

0.5 lžičkysůl
2-3 ksvejce
0.25 lžičkysoda
1.25 hrnkucukr krystal
1.5 hrnkuhladká mouka
0.3 hrnkuzakysaná smetana
3 lžícestrouhaná kůra z citronu
0.25 lžičkykypřící prášek do pečiva
0.5 lžičkyvanilkový extrakt
2 lžíceplnotučné mléko
125 gHera máslová příchuť
0.3 hrnkušťáva z citronu, navíc 1 lžíce

náplň

1 ksvejce
1 ksvaječný žloutek
3 lžícecitronová šťáva
1 lžíceHera máslová příchuť
0.25 hrnkucukr krupice, navíc 2 lžíce
1.5 lžícekůra z bio citronu

krém

1 hrnekcukr moučka
3 lžícejahodová marmeláda
0.5 hrnkukrémový sýr
0.5 hrnkuHera máslová příchuť

Postup přípravy

Formu na muffiny si vyložíme košíčky. Troubu rozehřejeme na 175 °C.

Připravíme si mísu na smíchání suchých ingrediencí. Přes síto do ní prosejeme hladkou mouku, sůl, sodu a prášek do pečiva. V další malé misce si smícháme pomocí ruční metličky zakysanou smetanu, mléko, vanilkový extrakt a šťávu z citronu.

V třetí větší míse si smícháme Heru máslovou příchuť s krystalovým cukrem. Šleháme, dokud se ingredience nespojí. Výsledná směs by měla být světlá a nadýchaná. Poté přidáme vejce, vždy jedno po druhém a vždy pečlivě zašleháme. Do takto připravené směsi přidáme kůru z citronu a promícháme.

Ke směsi střídavě přidáváme moučnou směs a směs ze zakysané smetany. Vždy přidáme 1/3 od každé směsi a promícháme. Pokračujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme veškeré množství s tím, že končíme vždy moučnou směsí. Celou směs mixujeme na menší otáčky, abychom do těsta nevehnali příliš vzduchu.

Těsto navrstvíme do připravených košíčků a pečeme 30 - 35 minut, nebo dokud špejle z těsta nevyjde suchá.

Zatímco se pečou korpusy, připravíme si citronovou náplň. V nerezové misce si metličkou smícháme cukr, vajíčko, vaječný žloutek, tuk Hera máslová příchuť a citronovou šťávu a kůru a vložíme nad vodní lázeň (ujistěte se, že se voda nedotýká mísy). Směs nad vodní lázní zahříváme přibližně 15 minut, nebo dokud nezačne tuhnout. Mícháme metličkou minimálně každé 2 minuty. Odstavíme z tepla, přendáme do misky a necháme zcela vychladnout. Směs krásně zhoustne.

Na krém si nejprve smícháme moučkový cukr s krémovým sýrem. Jakmile je směs spojená a hladká, přidáme po kouscích povolený tuk Hera máslová příchuť. V momentě, kdy jsou všechny ingredience spojené, přidáme jahodovou marmeládu a dobře zašleháme.

Do vychladlých korpusů uděláme lžičkou malé důlky, které naplníme připravenou citronovou náplní. Dozdobíme jahodovým krémem.

Jahodovo-citronové cupcakes podáváme jako osvěžující letní moučník.

Tip:Chcete-li mít krém tužší, připravte jej předem a nechejte v lednici vychladit alespoň po dobu 2 - 3 hodin. Krém můžete také připravit den předem, přikrýt potravinářskou fólií a použít, až budete potřebovat.

Další originální recepty na cupcakes

user-icon

autor HERA


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodovo-citronové cupcakes

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká