Jahodové řezy s želatinou

Dobré jahodové řezy, které chutnají také s jiným druhem ovoce. Výborný recept!


4.935x
45 min
5×

Ingredience

těsto

10 lžicolej
4 ksvejce
10 lžicvoda
0.5 balíčkuprášek do pečiva
250 gcukr krupice
250 gpolohrubá mouka

krém

200 gmáslo
4 lžícecukr moučka
1 plechovkajahodový kompot
1 balíčekjahodový pudinkový prášek

na ozdobu

250 gjahody
máta
smetana ke šlehání

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

poleva

2 balíčkyčervená dortová želatina

Postup přípravy

Na krém slijeme šťávu z jahodového kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem spolu vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody z kompotu. Hotový krém necháme v chladu. Na přípravu korpusu si rozklepneme vejce a oddělíme žloutky do bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a pak do nich zašleháme 10 lžic vlažné vody a oleje. Dále vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh, který jsme si vyšlehali z bílků. Hotové těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pak korpus upečeme v předehřáté troubě. Vychladlý piškotový korpus potřeme krémem. Nemáme-li rádi příliš mnoho krému, stačí jej vyhotovit v poloviční dávce. Na krém rozložíme nakrájené jahody a vše zalijeme želatinou nachystanou podle návodu na balení a necháme ztuhnout. Jahodové řezy s želatinou podáváme chlazené a nakrájené na řezy, které můžeme ozdobit šlehačkou a lístky máty.


Nepečený smetanový dort s jahodami krok za krokem


Na trzích se začínají objevovat první české jahody, tak proč toho hned nevyužít. Připravme si z jahod osvěžující a chutný nepečený smetanový dort podle receptu krok za krokem.


Nepečený


Božské jahody: Jedny z nejoblíbenějších plodů naší zahrádky


Jahody jsou velice zdravé ovoce výtečné chuti. Velmi snadno se pěstují, proto patří mezi nejrozšířenější plody našich zahrádek. Protože za chvíli začne sezóna jahod, pokusila jsem se zjistit nějaké zajímavosti o tomto ovoci.


Božské

user-icon

autor vera


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodové řezy s želatinou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká