Jahodové řezy s želatinou

Dobré jahodové řezy, které chutnají také s jiným druhem ovoce. Výborný recept!


4.934x
45 min
6×

Ingredience

těsto

10 lžicolej
4 ksvejce
10 lžicvoda
0.5 balíčkuprášek do pečiva
250 gcukr krupice
250 gpolohrubá mouka

krém

200 gmáslo
4 lžícecukr moučka
1 plechovkajahodový kompot
1 balíčekjahodový pudinkový prášek

na ozdobu

250 gjahody
máta
smetana ke šlehání

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

poleva

2 balíčkyčervená dortová želatina

Postup přípravy

Na krém slijeme šťávu z jahodového kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem spolu vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody z kompotu. Hotový krém necháme v chladu.

Na přípravu korpusu si rozklepneme vejce a oddělíme žloutky do bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a pak do nich zašleháme 10 lžic vlažné vody a oleje. Dále vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh, který jsme si vyšlehali z bílků.

Hotové těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a pak korpus upečeme v předehřáté troubě.

Vychladlý piškotový korpus potřeme krémem. Nemáme-li rádi příliš mnoho krému, stačí jej vyhotovit v poloviční dávce. Na krém rozložíme nakrájené jahody a vše zalijeme želatinou nachystanou podle návodu na balení a necháme ztuhnout.

Jahodové řezy s želatinou podáváme chlazené a nakrájené na řezy, které můžeme ozdobit šlehačkou a lístky máty.
user-icon

autor vera


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jahodové řezy s želatinou

Zpět na recept