Jahodová sezóna nebude trvat dlouho, tak si ji pojďme pořádně užít. Naučíme vás nejen domácí jahodovou zmrzlinu, ale i lehčí sorbet, jahodové nanuky a úžasně jednoduchou jahodovou dřeň.
- já taky ještě dodám, jsme na zmrzlinu jenom s manželkou a zmrzlinovač zn.Unold s kompresorem plníme do půlky nádoby aby se snědla čerstvá.Všechny smetanové zmrzliny dělám na Jadranský způsob - rychlá příprava bez tepelné úpravy - vymíchat žloutek s cukrem,potom přidám smetanový jogurt a trochu tvarohu,Do tohoto základu potom přidám podle chuti rozmixovamé ovoce nebo ovocný sirup,může se dát kakao nebo granko a je čokoládová,přidáním malinového sirupu a hrozinek namočených v rumu mám punčovou.Kdo si chce opravdu pohrát tak doporučuju utřít celé vejce s cukrem nad párou do zhustnutí a potom přidat dle chuti smetanu nebo smetanový jogurt atd.,kdo se bojí použít vymíchaný vaječný žloutek bez tepelného zpracování tak ho jednoduše vynechá - není nezbytně nutné a zmrzlina je prostě k sežrání.
romiska
Re: Komentář k receptu Jahodová italská zmrzlina
Jasně, že se i u nás jí zmrzlina za čerstva, ta varianta s mrazákem je jen pro případ, že zmrzlinu nestihnete zkonzumovat. Je pravda, že jsem to tam nenapsala takhle, takže z toho kouká něco úplně jiného...
s přáním pěkných svátků romiska