Recept na rychlou bublaninu, tentokrát s jahodami.
Hodnocení
4.8
/ 5 (1415x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
35x
Ingredience
Těsto
Vejce4 ks
Máslo250 g
Voda1 hrnek
Cukr krupice2 hrnky
Vanilkový cukr1 balíček
Hladká mouka 3 hrnky
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Náplň
Jahody
Na ozdobu
Cukr moučka
Postup přípravy
Máslo si rozehřejeme. Do másla vmícháme všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme. Jahody očistíme a podle potřeby překrájíme.
Vyšší plechy vyložíme papírem na pečení a rovnoměrně na něj nalijeme těsto. Těsto poklademe jahodami. Jahodovou bublaninu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut.
Upečenou jahodovou bublaninu podle chuti ocukrujeme, nakrájíme a můžeme podávat.
Výborná! Dělám pravidelně a každý se ptá na recept.
drevacka
Rada
Já tam nedala vodu a bylo to taky dost dobré.
Veronika
Výborná
Já tedy použila přepouštěné máslo, místo vody mléko a místo jahod jsem dala borůvky, které jsem měla v mrazáku...A výsledek je opravdu výborný...Mohu vřele doporučit...
Míša
Komentář k receptu Jahodová bublanina
Bublanina výborná místo našla jsem dala olej i tak skvělá a křehká :-)
Stanik
Re: Re: Komentář k receptu Jahodová bublanina
Ja misto vody pouzil smetanu na slehani 33%, misto klasickeho masla Ramu maslovou a v praci se po ni mohli utlouct. Je krasne vlacna a jemna.. :-)