Vaření.czReceptyJáhly s kysaným zelím a kuřecím masem

Jáhly s kysaným zelím a kuřecím masem

Jáhly zapečené s kysaným zelím a kuřecím masem.


4.534x
75 min
7×

Ingredience

vývar
2 kscibule
150 mlsmetana
1 kspórek
500 gjáhly
3 lžícesojová omáčka
500 gkuřecí maso
1 lžičkaworchester
1 talířkysané zelí

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
bazalka
bylinný pepř

Postup přípravy

Jednu cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na oleji společně s pokrájeným pórkem. Po zesklovatění přidáme na kostky pokrájené kuřecí maso. Jakmile je maso zatažené, přidáme worchester, sójovou omáčku, bazalku, sůl, pepř a dusíme cca 15 minut. Na kostičky nakrájenou druhou cibuli osmahneme na oleji. Pokud je zelí nakrouháno na dlouhé nudle, doporučuji pokrájet na drobnější kousky. Po zesklovatění cibulky přidáme kysané zelí (klidně i s vodou ze zelí). Chvilku smažíme a pak cca 20 minut dusíme. Podle chuti přidáme pár zrnek celého pepře. Jáhly přelijeme horkou vodou. Poté lehce povaříme ve vývaru do polohotova. Do zapékací misky na dno poklademe 1/2 zelí, na to 1/2 jáhel, na to masovou směs, na to zbytek jáhel a nahoru zbytek zelí. Přelijeme cca 1 hrnkem vývaru a na závěr smetanou. Misku zakryjeme pokličkou a necháme 30 - 45 minut v troubě péct na 200 °C. Jako přílohu k jáhlám s kysaným zelím a kuřecím masem doporučuji nějaký sladký ovocný kompot.
user-icon

autor ichtie

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jáhly s kysaným zelím a kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena