Jáhly s karobovo-datlovou polevou bez cukru

Jednoduchý, výživný a zdravý dezert, který chutná i zasytí.


3.45x
45 min

Postup přípravy

Připravíme si hrnec s vodou, do kterého vsypeme dva hrnky jáhel. Přidáme rozinky a datle bez pecek. Vody dáme tolik, aby byla palec nad jáhly, případně dolijeme. Společně vaříme doměkka zhruba 20 minut. Potom rozmixujeme.

Rozmixovanou směs vlijeme na máslem vymaštěný plech. Velká jablka očistíme a nastrouháme. Následně je promícháme s rozmixovanými jáhly.

Potom si připravíme polevu. Namočíme 2 hrsti datlí bez pecky a jakmile změknou, rozmixujeme je se 3 lžícemi karobového prášku. Měli bychom získat hmotu mazlavé hustoty, kterou jáhly potřeme.

Troubu předehřejeme na 200 °C, vložíme jáhly a zapékáme asi 20 minut podle intenzity pečení trouby. Poté jáhly s karobovo-datlovou polevou bez cukru vytáhneme, posypeme strouhaným kokosem a necháme trošku zchladit.

Jáhly s karobovo-datlovou polevou bez cukru můžeme ozdobit zakysanou smetanou, povidly nebo kakaem či oříšky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jáhly s karobovo-datlovou polevou bez cukru

Zpět na recept