Jáhlová kaše se skořicí

Recept na sladkou jáhlovou kaši pro malé i dospělé.


2.9116x
75 min

Postup přípravy

Ve velkém hrhnci dáme vařit litr mléka.

Mezitím přebereme jáhly, propláchneme a několikrát přelijeme vařící vodou. Nakonec je scedíme, necháme okapat a když se mléko vaří, jáhly do něj přidáme.

Mléko s jáhly osolíme, přidáme polovinu másla a ještě chvíli necháme vařit. Pak jáhly překypeme do pekáčku nebo zapékací mísy a vložíme do trouby. Pečeme dokud jáhly nejsou měkké.

Mezitím v kastrolu dáme vařit zbylé mléko. Měkké jáhly přisypeme do vroucího mléka v kastrolu a přidáme cukr krupici. Něcháme povařit.

Hotovou jáhlovou kaši rozdělíme do hlubších talířu nebo misek, pocukrujeme, omastíme rozpuštěným máslem a dochutíme skořicí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jáhlová kaše se skořicí

Zpět na recept