Jablkový závin z podmáslí

Jablečné záviny se připravují na spoustu způsobů. Vyzkoušejte třeba tento.


3.0104x
60 min
1×

Postup přípravy

Heru nakrájíme a kousky a necháme ji změknout.

Na vál si prosijeme mouku se špetkou soli, přidáme na malé kousky nakrájenou změklou heru a spolu s podmáslím zaděláme do vláčného těsta. To zabalíme do alobalu a dáme do lednice odpočinout.

Zatím si očistíme jablka a nakrájíme je nebo nastrouháme.

Odpočinuté těsto z podmáslí rozválíme na tenký plát, poklademe nakrájenými jablky, posypeme skořicovým a vanilkovým cukrem, strouhankou a zabalíme. Jablkový závin z podmáslí přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme mlékem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C dozlatova.

Upečený jablkový závin z podmáslí necháme trochu vychladnout, posypeme cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablkový závin z podmáslí

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.