Jablkový závin s brusinkami

Recept na úžasný závin ke kávě nebo jen tak, když vás honí mlsná.


5.014x
75 min
4×

Postup přípravy

Smícháme mouku, špetku soli, vejce, změklé máslo, 2 lžíce vlažné vody a lžíci octa. Zpracujeme těsto a necháme ho zabalené ve folii 30 minut odpočinout v lednici.

Mezitím si očistíme a nastrouháme jablka. Lehce z nich vymačkáme přebytečnou šťávu a slijeme ji. Do misky k nastrouhaným jablkům přidáme skořici, vanilkový cukr, nasekané brusinky a nasekané lískové ořechy. Místo lískových ořechů můžeme dát mandle.

Odleželé těsto vyndáme z ledničky, pomoučníme vál a rozválíme na něm těsto přibližně na 3 mm. Na plát těsta rozprostřeme jablečnou směs a zavineme. Hřbet závinu pomašlujeme rozšlehaným vejcem a pravidelně příčně nařízneme, aby se odpařovala přebytečná šťáva a závin nepopraskal. Pečeme asi 40 minut při 160 - 170 °C.

Upečený jablkový závin s brusinkami pocukrujeme a podáváme například se šlehačkou.
user-icon

autor Pajouch


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablkový závin s brusinkami

Zpět na recept