Příprava těsta: Vejce našleháme (nejlépe elektrickým ručním šlehačem) s cukrem do pěny a pak postupně zašleháváme po troškách olej, potom teplou vodu. Ušlehanou hmotu zlehka promícháme s moukou, kterou jsme promísili s kypřícím práškem do pečiva. Pokud chceme ještě křehčí těsto a nespěcháme, můžeme šlehat zvlášť žloutky s cukrem a z bílků ušlehat sníh.
Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného hlubokého plechu. Pečeme v předehřáté torubě při 150 °C asi půl hodiny. Upečené těsto za tepla potřeme meruňkovým džemem a necháme vychladnout.
Příprava smetanové hmoty: Do smetany ke šlehání nasypeme 1 lžíci moučkového cukru a vyšleháme do husté konzistence. Do husté šlehačky zamícháme 3 lžíce jogurtu, nejlépe "Choceňského jogurtu?.
Na vychladlé a džemem potřené těsto rovnoměrně navrstvíme šlehačkovou hmotu a rozetřeme. Uložíme do chladu a připravíme si https://www.vareni.cz/recepty/jablkovy-pudink/
Příprava jablkového pudinku: 1/4 litru vody nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Přidáme nastrouhaná jablka a skořici a krátce povaříme. Ve 1/4 litru vody rozmícháme pudinkový prášek s cukrem a za stálého míchání přiléváme k jablkům. Mícháme a necháme 2 minuty povařit, pudink zhoustne.
Jablkový pudink (ještě horký) nalijeme na těsto potřené džemem a smetanovým krémem. Nemusíte mít strach, smetana se nerozpustí. Dáme hned do chladu, nejlépe do lednice.
Vychladlý jablkový zákusek nakrájíme a těsně před podáváním můžeme ozdobit šlehačkou.