Jablkový moučník bez vajec a bez mléka

Trochu netradiční recept na výborný moučník, který je bez vajec a bez mléka, přesto chutná výborně.


4.816x
35 min
1×

Postup přípravy

Troubu zapneme na 180 °C. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostky a dobře promícháme s dvěma lžícemi čerstvě vymačkané citronové šťávy. Polovinu citronové kůry nastrouháme na jemno. Menší plech nebo kulatou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.

V míse ušleháme vodu s olejem, dokud nevznikne pěna. Přidáme cukr, prosátou mouku, strouhanou citronovou kůru, vanilku a prášek do pečiva. Dobře naposledy prošleháme a vzniklé těsto uhladíme ve formě.

Pečeme asi 20 minut (záleží na troubě) dozlatova.

Jablkový moučník bez vajec po vychladnutí ocukrujeme cukrem moučka, nakrájíme na kostky a podáváme ke kávě nebo čaji.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablkový moučník bez vajec a bez mléka

Zpět na recept