Jablkovec

Recept na chutné jídlo z jablíček od herečky Jiřiny Šejbalové.


2.862x
75 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Citron důkladně omyjeme a osušíme. Nastrouháme z něj kůru a následně vymačkáme veškerou šťávu. Jablka očistíme, zbavíme kůry a jádřinců a nastrouháme najemno.

Z housek ostrouháme kůrku, nakrájíme je a namočíme v mléce. Žloutky utřeme se změklým máslem do pěny. Přidáme citronovou kůru a šťávu, vymačkané žemle a utřeme. Nakonec vmícháme jemně ustrouhaná jablka a tuhý sníh z bílků.

Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme jablečnou hmotou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně hodinu.

Jablkovec podáváme sypaný skořicovým cukrem a můžeme zdobit jablečnou pěnou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablkovec

Zpět na recept