Jablkovec

Recept na chutné jídlo z jablíček od herečky Jiřiny Šejbalové.


2.862x
75 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Citron důkladně omyjeme a osušíme. Nastrouháme z něj kůru a následně vymačkáme veškerou šťávu. Jablka očistíme, zbavíme kůry a jádřinců a nastrouháme najemno. Z housek ostrouháme kůrku, nakrájíme je a namočíme v mléce. Žloutky utřeme se změklým máslem do pěny. Přidáme citronovou kůru a šťávu, vymačkané žemle a utřeme. Nakonec vmícháme jemně ustrouhaná jablka a tuhý sníh z bílků. Ohnivzdornou mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme jablečnou hmotou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně hodinu. Jablkovec podáváme sypaný skořicovým cukrem a můžeme zdobit jablečnou pěnou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jablkovec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena