Jablkové bochníčky

Recept na moučník z kynutého těsta, který je sice časově náročnější, ale chutná výborně.


4.48x
0
1×

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku, uděláme do ní důlek a do něj dáme cukr, špetku soli, rozdrobené droždí a zalijeme troškou vlažného mléka. Mísu přikryjeme a kvásek necháme asi 20 minut kynout. Poté přidáme zbytek vlažného mléka, máslo a vypracujeme vláčné těsto. Vypracované těsto dáme do mísy, kterou přikryjeme utěrkou, a necháme zhruba 30 minut vykynout.

Mezitím si připravíme jablka. Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na malé kostky. Nakrájená jablka posypeme skořicovým cukrem.

Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál a rozdělíme ho na zhruba 16 stejně velkých kousků. Kousky postupně rozválíme pěstí na placku a doprostřed každé dáme nakrájená jablka. Vytvarujeme bochníčky, které ukládáme na plech vyložený pečícím papírem. Takto připravené bochníčky necháme ještě asi 20 minut kynout.

Oddělíme bílek od žloutku (bílek nebudeme potřebovat), přidáme smetanu a promícháme. Touto směsí potřeme všechny vykynuté bochníčky a dáme péct do předehřáté trouby. Jablkové bochníčky upečeme dozlatova, necháme vychladnout a podáváme.
user-icon

autor lucik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablkové bochníčky

Zpět na recept