Jablková buchta s krémem

Buchta s jablkovým kompotem a jogurtovo-tvarohovým krémem. Recept není příliš náročný na čas.


3.511x
45 min
1×

Ingredience

3 ksvejce
1 hrnekcukr krupice
1 lžícesoda
3 hrnkypolohrubá mouka
5 lžicGranko
1 sklenicejablkový kompot

krém

2 ksměkký tvaroh
2 kelímkyčokoládový jogurt

na ozdobu

1 balíčekjogurtová poleva

Postup přípravy

Jablkový kompot rozmixujeme i se šťávou. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kakaem, jedlou sodou a rozmixovaný kompot. Těsto vymícháme dohladka, vlijeme na středně velký plech vyložený pečícím papírem. Jablkovou buchtu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut na 175 °C. Tvarohy smícháme s jogurty (Hollandia 200 g) a krém natřeme na vychladlou buchtu. Čokoládu zahřejeme podle návodu ve vodní lázni a buchtu cik-cak postříkáme. Vložíme do chladničky rozležet. Jablkovou buchtu s krémem krájíme nahřátým nožem, aby se čokoláda nelámala. 1 hrnek = 300 ml
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jablková buchta s krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena