Jablka ve víně

Výtečný netradiční moučník, který jistě každý rád ochutná. Smažená jablka přelitá skořicovou omáčkou.


2.91538x
60 min

Ingredience

80 gcukr
80 gmáslo
4 ksjablko
1 dlčervené víno
mletá skořice
1 dlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky.

Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky jablek smažíme téměř doměkka. Jablka vyjmeme. Pak přidáme cukr, skořici, víno a omáčku dusíme doměkka na mírném ohni asi 5 minut. Hotovou omáčku přecedíme.

Jablka rozdělíme na vyhřáté talíře, ozdobíme skořicovou omáčkou a šlehačkou. Jablka ve víně ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablka ve víně

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Řecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena