Jablka v červeném víně

Ovocná chuťovka pro dospělé.


2.974x
45 min

Postup přípravy

Víno, želírovací cukr a skořici povaříme nezakryté asi 8 až 10 minut.

Celá jablka oloupeme, avšak ponecháme jim stopky. Za ty je vložíme do vína a vaříme čtvrt hodiny.

Poté je vyjmeme a necháme okapat. Vinný vývar svaříme na konzistenci sirupu. Jablka vložíme do mísy a zalijeme sirupem. Přiklopíme a na 12 hodin dáme do ledničky odležet.

Smetanu ušleháme do tuha. Zvolna přisypáváme cukr a nakonec vmícháme calvados.

Jablka v červeném víně podáváme s ochucenou šlehačkou, kterou podáváme k jablíčkům zvlášť.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablka v červeném víně

Zpět na recept