Jablka v červeném víně

Ovocná chuťovka pro dospělé.


2.974x
45 min

Postup přípravy

Víno, želírovací cukr a skořici povaříme nezakryté asi 8 až 10 minut. Celá jablka oloupeme, avšak ponecháme jim stopky. Za ty je vložíme do vína a vaříme čtvrt hodiny. Poté je vyjmeme a necháme okapat. Vinný vývar svaříme na konzistenci sirupu. Jablka vložíme do mísy a zalijeme sirupem. Přiklopíme a na 12 hodin dáme do ledničky odležet. Smetanu ušleháme do tuha. Zvolna přisypáváme cukr a nakonec vmícháme calvados. Jablka v červeném víně podáváme s ochucenou šlehačkou, kterou podáváme k jablíčkům zvlášť.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jablka v červeném víně

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena