Jablka s čepičkou

Recept na 6 porcí sladkého jablečného pokušení.


4.04x
75 min

Ingredience

6 ksjablko
50 gořechy
5-6 ksdatle
4 lžícecitronová šťáva
6 plátkůmražené listové těsto

na potření

1 ksžloutek

na ozdobu

cukr moučka

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 220 °C , horkovzdušnou na 200 °C. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Listové těsto necháme rozmrznout a jednotlivé plátky položíme do středu plechu. Malá jablka omyjeme, zbavíme jádřinců a pokapeme polovinou citronové šťávy. Datle vypeckujeme, nakrájíme na kostičky a zakapeme zbytkem citronové šťávy. Ořechy nasucho opražíme, nasekáme a spolu s datlemi naplníme do jablek do dutin, které vznikly vyjmutím jádřinců. Z listového těsta vykrájíme 12 koleček s mírně větším průměrem, než mají jablka. Na šest z nich posadíme jablka, ostatní potřeme žloutkem. Ze zbylého těsta nakrájíme 6 tenkých proužků, ovineme je kolem koleček pod jablky a také potřeme žloutkem. Potřená kolečka nakonec použijeme jako čepičky. Jablka s čepičkou pečeme 15 minut ve střední části trouby. Jablka s čepičkou podáváme ihned. Před podáváním můžeme posypat jablka s čepičkou moučkovým cukrem.
user-icon

autor 700413

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jablka s čepičkou

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena