Jablka plněná masem

Švýcarská specialita servírovaná s vařenými brambory.


3.1107x
45 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Na másle zpěníme cibuli, přidáme mleté maso - vepřové nebo hovězí, jak máme rádi, petrželku a opečeme. Potom poprášíme moukou, zalijeme bílým vínem, vývarem, vmícháme rozinky a krátce povaříme.

Troubu předehřejeme na 200°C.

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a opatrně vydlabeme. Pak je naskládáme do vymazané zapékací misky a naplníme připravenou masovou směsí.

Vydlabanou jablečnou dužinu a zbývající nádivku rozložíme mezi jablka. Poklademe kousky másla a pečeme 20 až 30 minut.

Jablka plněná masem ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablka plněná masem

Zpět na recept