Jablka plněná masem

Švýcarská specialita servírovaná s vařenými brambory.


3.1107x
45 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Na másle zpěníme cibuli, přidáme mleté maso - vepřové nebo hovězí, jak máme rádi, petrželku a opečeme. Potom poprášíme moukou, zalijeme bílým vínem, vývarem, vmícháme rozinky a krátce povaříme. Troubu předehřejeme na 200°C. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a opatrně vydlabeme. Pak je naskládáme do vymazané zapékací misky a naplníme připravenou masovou směsí. Vydlabanou jablečnou dužinu a zbývající nádivku rozložíme mezi jablka. Poklademe kousky másla a pečeme 20 až 30 minut. Jablka plněná masem ihned podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jablka plněná masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Švýcarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena