Jablka na víně

Zapékaná ovocná chuťovka.


3.73x
60 min

Postup přípravy

Jablka dobře omyjeme a vyjmeme jádřince, neloupeme je.

Rozinky namočíme do rumu a necháme stát asi 30 minut. Poté je trochu vymačkáme a promícháme s třtinovým cukrem a kandovaným ovocem. Kandované ovoce můžeme, ale nemusíme namáčet spolu s rozinkami.

Zapékací misku vymažeme máslem. Jablka položíme a do vydlabaného vnitřku navrstvíme směs. Na každé jablko položíme plátek másla. Vše podlijeme bílým vínem.

Jablka na víně pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut. Podáváme je ihned, musí být ještě horké.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablka na víně

Zpět na recept