V míse ušleháme vejce s cukrem tak, abychom vytvořili pěnu. Poté přidáme mouku, kakao, sodu, prášek do pečiva, olej a nahrubo nastrouhaná jablíčka. Vypracujeme vláčné těsto a necháme 5 minut odležet v klidu. Vymažeme a vysypeme si plech a těsto pečeme ve středně vyhřáté troubě. Mezitím si připravíme polevu. Dobře promícháme máslo, cukr, vejce a doplníme vanilkovým cukrem a tvarohem. Když je buchta hotová, natřeme ji ještě za tepla tvarohovou polevou. Jako třešnička na dortu je dobré posypat koláč skořicovým cukrem. Jako obměnu můžu doporučit čokoládovou polevu s kokosem nebo oříšky, výborné je také dát přímo do těsta pár rozinek, které máme naložené v rumu. Jablíčkové kostky s tvarohovou peřinkou jsou lehkým, rychlým a vynikajícím moučníkem i pro sváteční příležitost.
6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl
Křehké, voňavé a plné jablíček - takové jsou domácí štrúdly. Tažené těsto a ovocnou náplň lze připravit podle klasického receptu, ale vyplatí se odhodit strach z novot a těsto třeba zjemnit jogurtem, ozvláštnit pivem a do náplně přidat i jiné suroviny pro zvýraznění chuti.

Autor:morjana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena