Jablíčkové hranolky s karamelovým dipem

Hranolky z křehkého těsta s jablečnou náplní a posypané mletou skořicí, které se namáčí do karamelového dipu. Snadný recept na neodolatelnou sladkou pochoutku.


5.03x

Postup přípravy

Mouku smícháme se solí i cukrem. Na hrubé straně struhadla nastrouháme do mísy studené máslo i heru. Prsty proměníme s moukou na konzistenci drobenky a teprve potom začneme postupně přidávat ledovou vodu. Hotové těsto zabalíme do fólie a dáme do ledničky vychladit na 2 hodiny. Těsto můžeme nahradit také listovým těstem.

Vychlazené těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme na 3 mm silný plát. Zapneme troubu a necháme si ji předehřát na 180 °C.

Jablečnou přesnídávku natřeme na jeden plát těsta. Přiklopíme druhým plátem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme krystalovým cukrem a skořicí.

Ostrým nožem nebo dobrým kráječem na pizzu nakrájíme na hranolky. Osvědčená velikost je přibližně 1,5 x 8 cm. Pomocí nože přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a pečme 10 - 15 minut dozlatova.

Na pánvičce přivedeme k varu cukr, vodu a citronovou šťávu. Potom stáhneme plamen a 10 minut vaříme za občasného míchání. Až hmota začne houstnout a bublat, vmícháme šlehačku a máslo. Zakápneme vanilkovým extraktem a mícháme, dokud se máslo nerozpustí. Stáhneme z plotny a přelijeme do misky.

Jablíčkové hranolky podáváme s připraveným karamelovým dipem.
user-icon

autor Hamé


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablíčkové hranolky s karamelovým dipem

Zpět na recept