Vaření.czReceptyJablíčka dušená v krému

Jablíčka dušená v krému

Nenáročný recept na dezert z čerstvých jablek, která dusíme ve smetanovém krému s javorovým sirupem.


3.810x
30 min

Ingredience

3 ksjablko

krém

50 gmáslo
2 lžícesolamyl
370-400 mlsmetana
50 gcukr krupice
3-4 lžícejavorový sirup
1 lžičkarumová tresť

na ozdobu

mandlové lupínky
strouhaná čokoláda
čerstvá máta

Postup přípravy

Omytá jablka oloupeme, příčně rozkrojíme na půlky a zbavíme jádřinců. V hluboké pánvi rozpustíme máslo a za stálého míchání přidáme cukr, solamyl, smetanu, javorový sirup a rumovou tresť. Jakmile směs začne houstnout, vložíme do ní jablka řezem dolů, zmírníme teplotu na minimum a zakryté zvolna podusíme do změknutí jablek. Podušená jablíčka rozdělíme na porce, přelijeme krémem a podáváme teplá. Zdobíme strouhanou čokoládou a mandlemi. Podušená jablíčka v krému chutnají dobře i vychlazená se šlehačkou, karamelem a praženými mandlemi.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablíčka dušená v krému

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Americká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena