Jablečný štrúdl od babičky

Recept na klasický jablečný závin.


4.523x
60 min
3×

Postup přípravy

Tuk necháme změknout. Smícháme všechny ingredience v míse, přičemž ocet naředíme 1:1 a vodu přidáváme nakonec podle potřeby. Jablka očistíme a nastrouháme.

Těsto rozdělíme na 6 dílů. Každý díl postupně vyválíme na tenké placky na šišky. Vyválené těsto posypeme strouhankou, aby jablka neprosákla těstem. Na strouhanku nasypeme strouhaná jablka, cukr, skořicový cukr, rozinky a podle chuti i ořechy. Těsto zabalíme šišky a potřeme vejcem.

Jablečný štrúdl od babičky pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Upečené štrúdly necháme aspoň trochu vychladnout, ocukrujeme, nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor jaebes


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečný štrúdl od babičky

Zpět na recept