Jablečný šťavnatý koláč

Výborné těsto s nakrájenými jablky a drobenkou. Mizí ze stolu ještě teplý.


4.813x
60 min
3×

Postup přípravy

Na recept použijeme menší jablíčka. Oloupaná a zbavená jádřinců, nakrájená na kostičky. Promícháme je s krupicovým, skořicovým a vanilkovým cukrem, citronovou šťávou. Necháme chvíli odležet.

Mezitím si připravíme těsto. Heru utřeme s cukrem a vejcem, Přidáme sůl, mouku a vytvoříme těsto.

Těstem vyložíme vymazanou a vysypanou menší formu, vytvoříme vyšší okraj. Jablka rozprostřeme na těsto, zasypeme drobenkou (z cukru, mouky a másla).

Jablečný šťavnatý koláč pečeme na 190 °C asi 30 - 35 minut. Podáváme teplý i studený.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečný šťavnatý koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká