Jablečný nákyp s chlebem

Skvělý ovocný dezert, který jistě svou chutí zaujme nejednoho znalce sladkých potěšení.


2.91067x
60 min

Postup přípravy

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Dáme je do kastrůlku, podlijeme vodou, přidáme cukr a na mírném ohni dusíme, až vznikne jablečná kaše.

Jemně nastrouhaný černý chléb osmažíme na másle.

Do hlubší skleněné mísy vyrovnáme vrstvy osmaženého chleba a jablečnou kaši. Takto připravený pokrm posypeme hustě strouhanou čokoládou a necháme krátce vychladit.

Před podáním ozdobíme jablečný nákyp s chlebem ušlehanou šlehačkou a strouhanou čokoládou.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jablečný nákyp s chlebem

Zpět na recept